Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2024. szeptember 28. | Ma Vencel napja van.

Papp Orsolya - Beszámoló 2

Az Erasmus+ ösztöndíjprogram keretében egyhetes tanártovábbképző kurzuson vettem részt 2023.10.30-11.04. között a spanyolországi Tenerifen.

A továbbképzés célja, hogy megmutassam hogy bármelyik tantárgy tanítható a hagyományostól eltérő, elsősorban peripatetikus vagy outdoor módszerekkel. A kurzust a firenzei székhelyű Europass Teacher Academy szervezte, a kurzus címe: Experiential Learning in Tenerife: Through Nature and History.

A résztvevő tanárok az EU minden pontjáról érkeztek: Izland, Dánia, Hollandia, Írország, Magyarország, Románia. A kurzus 6 munkanapot jelentett, amelyek mindegyikén terepgyakorlaton vettünk részt, ahol megfigyelhettük a gyakorlatban azokat a módszertani ötleteket, amelyekről a modul során beszéltünk: a tapasztalati tanulás alapelvei és alkalmazásuk különböző kontextusukban; a tudományos tartalmak elérhetőbbé tétele a vegyes képességű csoportok számára; hogyan tegyük befogadóbbá és megfelelőbbé az órákat a speciális igényű tanulók számára; az outdoor tanulási módszerek, azok előnyei és kihívásai; az „élő történelem” megtapasztalása az ősi gyakorlati készségek elsajátításával és a történelem életre keltésével; a Kanári-szigetek lenyűgöző természettörténetének és gazdag kulturális örökségének megismerése a különféle tereptúrák, gyalogtúrák és kirándulások során.

PO_Certificate_Tenerife.pdf

Papp Orsolya Erasmus 2023 v2