Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2024. szeptember 28. | Ma Vencel napja van.

Bibós Kávéház

26
04
2022

2022. április 22.-én megnyitotta kapuit a Bibós Kávéház. Gimnáziumunk diákjai, szüleik, illetve tanáraink és volt tanáraink minden bizonnyal tudják, mi ez az esemény. Mások azonban nem, így mesélnék egy kicsit róla.

A Bibós Kávéház 2001-ben, Veszelszkiné Huszárik Ildikó kezdeményezésére indult el, majd az ötletet Vladár Éva tanárnő és Paul Crowson tanár úr karolta föl. Ekkoriban még inkább prózai művek előadásával telt az est. Az évek során átalakult egy zenés-táncos rendezvénnyé, ami kiváló alkalom, hogy a bibós diákok megcsillogtathassák többrétű tehetségüket. A program záróakkordjaként fontos szerepet kap egy kulcs, melynek átadásával kérik fel a következő évi kávéházat koordináló diákot.

Idén azonban rendhagyó módon választották ki a házigazdát, engem. Csupán egy képzeletbeli kulcsot kaptam, hiszen tavaly nem lehetett megtartani ezt a rendezvényt. Kicsivel több, mint egy hónap állt a rendelkezésemre, hogy megszervezzem a kávéházat.

Jelenlegi és volt bibósokat is meghívtunk, hogy fellépjenek. Volt, aki azonnal rávágta, persze, ott lesz, de olyan is, aki egy kis gondolkodási időt kért. Mikor már lassan kezdett összeállni a műsorrend, felvetődött bennem, hogy én is énekelhetnék valamit. Egy olyan dalt választottam, ami nagyon sok jó emléket idéz föl bennem, amit szerettem volna megosztani a közönséggel.

A kávéház egy olyan esemény, melynek keretei között színvonalas előadásokat hallgathat diák, tanár és szülő egyaránt. A zenében jártas fiatalok pedig kipróbálhatják magukat a közönség előtt. Ezen felül ott van még a forró kávé, tea és az isteni sütemények élvezete is.

Ez a csodálatos este nem jöhetett volna létre osztályom és az iskola lelkes támogatása nélkül. Köszönöm! Köszönettel tartozom a fellépőinknek is, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a Bibó falai közé.

A jövő évi kávéház házigazdájának Szőnyi Dorottyát kértük fel, aki örömmel vállalta ezt a szerepet. Sok sikert kívánok a szervezéshez!

Hol vagyok? Hírek