Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás a normál honlapra  2024. június 01. | Ma Tünde napja van.

Hírek

04
12
2023

November 24-én került idén megrendezésre iskolánkban a pályaválasztási nap. Diákjaink ízelítőt kaptak a különböző egyetemek, főiskolák és szervezetek képzési kínálatából. Partneriskolánk a Szegedi Tudományegyetem szinte mind a 12 karával képviseltette magát, hasznos tanácsokkal ellátva a továbbtanulás előtt álló diákokat. A palettát még színesítették további egyetemek (ELTE, BME, Állatorvostudományi és Dunaújvárosi Egyetem stb.) és Főiskolák standjai. A szakmák képviselői közül a NAV, a Magyar Honvédség és a Rendőrség tartott érdekes beszámolókat és bemutatókat a diákok örömére. Számos intézménynépszerűsítő kiadvány talált gazdára, segítve ezzel a pályaválasztási folyamatot. Köszönjük a résztvevőknek és kiállítóknak a megjelenést.

AllasHirdetes_olasz-angol, vagy olasz-bármely vagy angol-bármely szakos középiskolai tanár.pdf
22
11
2023

2023. november 16-án csütörtökön rendezte meg az Anyanyelv és művészetek munkaközösség az Implom József Helyesírási Verseny iskolai fordulóját. Az alábbi helyezések születtek:

I. Viszmeg Andrea 11. a
II. Virág Nóra 9. a
III. Horváth Ármin 9. a

A díjazottak oklevelet és csokit vehettek át. Iskolánkat a 2. fordulóban Viszmeg Andrea képviseli.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

21
11
2023

Program:

7:30-8:00: Vendégek fogadása, off-line regisztráció
8:00-8:15: Igazgatói köszöntő
8:15-9:00: Szülőknek tájékoztatás a menzán / diákoknak mobiltelefonos Actionbound játék
9:00-9:45: 1. óra
10:00-10:45: 2. óra
11:00-től Fit-Kid bemutató a sportcsarnokban

20
11
2023

Nagy sikerrel tartottuk meg a Középiskolai MTA Alumni Program előadásait iskolánkban.

5.előadás.pdf
6.előadás.pdf
7.előadás.pdf
8.előadás.pdf
16
11
2023

Büszkék vagyunk rájuk!

Miskei Lotti

II. osztály duo kategória V. hely

II. osztály kiscsapat kategória IV. hely

II. osztály nagycsapat kategória IV. hely

I. osztály kiscsapat kategória VI. hely

I. osztály nagycsapat kategória VI. hely


Tóth Luca

II. osztály egyéni kategória II. hely

II. osztály nagycsapat kategória IV. hely

I. osztály nagycsapat kategória VI. hely


Sendula Jázmin

II. osztály egyéni kategória: Kimagasló teljesítményt nyújtott

II. osztály kiscsapat kategória: Kimagasló teljesítményt nyújtott

I. osztály kiscsapat kategória VI. hely


Fekete Blanka

II. osztály egyéni kategória V. hely

II. osztály nagycsapat kategória IV. hely


Szakál Fruzsina

II. osztály egyéni kategória I. hely

II. osztály kiscsapat kategória IV. hely

I. osztály nagycsapat kategória VI. hely

10
11
2023

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy december 2-án (szombaton) 8:00-tól tájékoztatóval, óralátogatásokkal egybekötött Nyílt napot tartunk.

Az órák látogatásához kérjük regisztráljanak a https://tinyurl.hu/Yiyr linken,

illetve az Actionbound alkalmazást az alábbi linkről: https://en.actionbound.com/download/ (a telefon operációs rendszerének megfelelőt) a tanuló töltse le a mobiljára.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ (3) (1).pdf
16
10
2023

Erdélyi kirándulásunk a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium előtt kezdődött, 2023. szeptember 19-én, hajnali háromkor. A hetedik osztály még csak két hete ismerte egymást, s az osztályfőnököt, s épphogy beszokott az iskolába, mégis izgatottan vágott neki ennek a kalandnak. Az országhatár átlépése után elsőként Déva várát szerettük volna megtekinteni, de sajnos a felújítási munkálatokat még mindig nem fejezték be, így ezen tervünk egyelőre meghiúsult. Déváról Vajdahunyadra mentünk, ahol megnéztük a várat, a Hunyadiak családi fészkét. Utunkat folytatva Gyulafehérváron álltunk meg, a történelmi Erdély központjában. A székesegyházban megtekintettük, s megkoszorúztuk a Hunyadiak síremlékeit, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem kőszarkofágjait. Segesváron megnéztük az UNESCO világörökség részévé nyilvánított történelmi belvárost és megálltunk a Petőfi emlékműnél. A hosszú nap után este elfoglaltuk szállásainkat Gyergyóújfaluban.

A második napon a bőséges reggeli után Parajdra utaztunk, ahol meghallgattuk a bánya történetét és élveztük a sóbánya speciális, légúti betegségek gyógyítására is alkalmas levegőjét. Délután idegenvezetőnk irányításával körbejártuk Európa legnagyobb heliotermális tavát a Medve-tavat, sok érdekességet tudtunk meg, majd felmentünk egy kilátóba, ahol megcsodálhattuk a környéket felülnézetből is.

Csütörtöki délelőttünket Korondon a taplász, majd a fazekas műhelyben töltöttük. A taplász műhelyben a taplógomba feldolgozását, formázási lehetőségeit tanulmányoztuk, majd mindenki kis fazekassá vált, s készíthetett magának egy cserépedényt kisebb-nagyobb sikerrel, de töretlen lelkesedéssel. Szejkefürdőn a szabadtéri múzeumban megtekintettük a székelykapu kiállítást, majd tisztelegtünk a legnagyobb székely író, történész, etnográfus, Orbán Balázs sírhelyénél. Sétát tettünk Székelyudvarhely főterén, hazafelé megálltunk a Zetelaki-víztározó völgyzáró gátján, végül Gyergyóújfalu előtt a Libán kőbányáját tekintettük meg, és gyönyörködtünk a kilátásban.

Kirándulásunk negyedik napján Székelyföld természeti csodáját, a vulkanikus eredetű Szent Anna- tavat és a Mohos Tőzeglápot látogattuk meg. Csíksomlyón, a római katolikus Mária-kegyhelyen megnéztük a madonna szobrot, majd elsétáltunk a barátok feredőjéhez, ahol a helyi kút különleges borvizét is megkóstoltuk. A szállás felé vezető úton Madéfalván megálltunk az emlékműnél és megemlékeztünk a székely hősökről, akik szembe szálltak Mária Terézia parancsával.

Az ötödik napon a programváltozás ellenére sikerült látogatást tennünk az Elekes Vencel Általános Iskolába, megismerkedtünk az iskola hetedikeseivel, akikkel egy barátságos focimeccsre is sor került. Mindezek után túráztunk a Súgó-barlang felé, ahol megcsodáltuk a cseppköveket. Ellátogattunk a Békás-patak völgyébe, a Keleti-Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgyébe. Út közben megcsodáltuk a földrajzi képződményeket, zuhatagokat és vízesést. Majd megnéztük Erdély egyik legszebb torlasz tavát, a Gyilkos- tót. Út közben meghallgatjuk a tóhoz kapcsolódó legendát.

Az utolsó napunkon egy nagyon korai kelés és reggeli után Kolozsvárra indultunk, ahol megnéztük a Szent Mihály templom gótikus stílusjegyeit. Megtekintettük Fadrusz János Mátyás király lovas szobrát, Mátyás szülőházát, ahol felelevenítettük Mátyás király történelmi jelentőségét. Végül utolsó helyszínünkön a Királyhágón, Erdély kapujában megpihentünk és gyönyörködtünk a kilátásban, búcsút véve Székelyföldtől. Nagyon sok élménnyel, s emlékkel gazdagodtunk.

Köszönjük a lehetőséget!

22
09
2023

A 2023-2024-es tanévben is megszervezzük a diákszimpóziumot.

Szeretettel várjuk 2023. december 9-én a diákokat, felkészítő tanárokat és az érdeklődő hallgatóságot.

bibo.diakszimp.jel.doc
előadó_neve.doc
kivonat formatum.doc
kiírás-2023.pdf
Hol vagyok? Hírek